• Filliers  30 jaar oude graanjenever

In het voorjaar van 2018 lanceerde Filliers Distillery vijf premium Graangenevers, waarvan de oudste 21 lentes telt. Hiermee wil de familiestokerij af van het volkse imago van het drankje en de Graangenevers vielen ondertussen al meermaals in de prijzen. Nu gaat Filliers nog een stapje verder en brengen ze, in de nasleep van hun 140ste verjaardag, een 30 jaar oude Barrel Aged Genever uit. 

“Gemaakt uit het fijnste rogge, mais en mout en gedistilleerd in traditionele koperen stookinstallaties, verdween de genever op eikenhouten vaten om pas vandaag, 30 jaar later, opnieuw het daglicht te zien”, klinkt het bij Filliers Distillery. “Deze genever is zijdezacht met de ronde en zachte toetsen van vanille en karamel en een subtiele hint van marsepein. De typische smaken die je bekomt door het gebruik van Amerikaanse eikenhouten vaten. De zoetheid wordt echter perfect in balans gehouden door een lichte pepertoets en toetsen van zwarte chocolade en koffie.”

Van het nieuwe drankje werden maar 360 flessen gemaakt en elke fles is op zijn beurt verpakt in een box met twee kristallen glazen. Met deze 30 jaar oude graangenever plukt Filliers Distillery de vruchten van de visie van de neven Bernard en wijlen Jan Filliers. Het waren zij die meer dan 30 jaar geleden besloten om hun graangenever op vat te steken en deze onaangeroerd te laten.  

Filliers 30 jaar oude graanjenever

  • Model: fles
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 399,00€


Tags: Filliers brengt 30 jaar oude graanjenever